2018-02-20 13:20:34• hírek • Közlemény

Könyvbemutató, valláskárosultak evangéliuma Szigetlankán

Február 21-én, szerdán 18:00 órakor Bolyki László zenész, író, spirituális szemléletű lelkigondozó, párkapcsolati és önismereti kérdésekkel foglalkozó tréner érkezik a Deák (Titulescu) téri református templomba.

Elmúlt évben a reformáció 500. évfordulóján az előadó együttesével a Bolyki Brotherssel már megörvendeztette mindazokat, akik ott voltak Szatmárnémeti újközpontjában, sőt aznap délelőtt a fiataloknak ő tartott előadást, melyre az ifjak szívesen emlékeznek vissza. Nem véletlenül, hiszen a Milyen zenét szeret Isten? és a Kegyelem és kalmárszellem című könyv szerzőjének előadásai kegyelemközpontúak, azaz reformátori alapelvekkel megegyezőek, humorosak, ráadásul érthetőek és lekötik a fiatalságot is.


Harmadik könyve, a Pedig mi azt hittük, hogy címűt, a Good News kiadó könyveinek olvasói a 2017-es év legnépszerűbb kötetének választották.  Ez kerül bemutatásra Szigetlankán. A könyv alcíme lett a legfelkavaróbb: Valláskárosultak evangéliuma  – írja a kiadó. Bizonyára direkt lett ez az alcím ilyen “ütős”, mert nem is gondolnánk, hogy milyen sokan vannak, akik “belebetegednek” hitükbe… annak ellenére, hogy mindenüket feláldozzák és teljesen átadják magukat az Úrnak, mégis valamiért egy hamis Istenképük alakul ki.


Az emmausi úton olyan emberek találkoznak a Mesterrel, akik egyszer már találkoztak vele, akik hittek benne, vele jártak. Valaha izzott a szívük, de ez a szív kihűlt, amikor a szilárdnak látszó hit és reménység szertefoszlott. A dolgok nem úgy alakultak, ahogy remélték. Pedig azt hitték, hogy… Manapság is hívő emberek tömegei járnak kiégett szívvel az élet emmausi útjain.


Elhagyták gyülekezeteiket, otthagyták a korábban lelkesen végzett szolgálatikat. Külsőségekben ugyan megtartották a hívő életük kulisszáit, de a szívük mélyén már rég kihűlt a tűz. Ilyenkor marad a fájdalom, a csalódás, az önmarcangolás és az üresség, vagy a keserű cinizmus: Pedig mi azt hittük… pedig mi azt reméltük. Mi történhetett? Hogyan tovább? Rájuk gondolva és feléjük fordulva született meg ez a könyv.


A szigetlankai gyülekezet havonta Lankadatlanul címmel nyitott bibliaórákat tart. Ez azt jelenti, hogy erre az alkalomsorozatra előadókat hívnak, akik a teológia különböző területeiről tartanak előadást. Az első ilyen alkalmon, januárban, Póti Eduárd a tordai vallásszabadságról adott elő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: